"De kracht van een film zit in het verhaal wat je vertelt"

Video

Zodra er een aanvraag voor een opdracht binnenkomt, juich ik altijd eerst even. Iemand die bedacht heeft om zijn/haar verhaal te vertellen door middel van video, YES!

Video wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Mensen aanspreken, mensen laten zien wat je kunt en vooral: sfeer overbrengen.

Ieder verhaal is het waard om verteld te worden, maar ieder verhaal is het zeker waard om vastgelegd te worden. Een video met een duidelijk doel of een video als blijvende herinnering, alles is mogelijk!

Video bestaat niet alleen uit het maken van mooie beelden. Een video is meer dan dat, de muziek, een logo en tekst. Alles samen verteld het verhaal en zorgt voor de juiste boodschap.

Benieuwd wat mijn werkwijze is en wat de mogelijkheden zijn? Lees snel verder!

 

Binnen mijn standaard werkwijze zijn er nog genoeg mogelijkheden. Naast mijn vriend de Canon hierboven heb ik ook nog mijn vriend de DJI drone. Normaal denk ik altijd lang na over mijn aankopen, maar deze keuze was heel snel gemaakt. Die drone, die MOET ik hebben en daar heb ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van.

De Canon gaat altijd mee op pad. Met verschillende lenzen is deze inzetbaar voor alle video’s. De drone daarentegen gaat alleen mee als er drone-opnames nodig zijn. In veel video’s kan dit een toevoeging zijn, maar in sommige video’s ook juist niet. In een kennismakingsgesprek kunnen we erachter komen of dronebeelden voor jouw video een toevoeging zijn.

 

Werkwijze

Kennismaking

Zodra er een aanvraag binnenkomt lees ik deze uitvoerig door en doe ik research. We maken een afspraak om kennis te maken en de vraag verder te bespreken. Als de vraag duidelijk is maak ik een vrijblijvende offerte gebaseerd op de afspraken uit het gesprek.

Video concept

Zodra de offerte akkoord is ga ik aan de slag met het video concept. Hierin werk ik uit wat de vraag is, wie de doelgroep is en wat we met de video willen bereiken.

Daarnaast maak ik een storyboard waarop precies staat welke beelden in de video zullen komen.

Filmen

Wanneer het storyboard is uitgewerkt kan er gefilmd worden. Dit kan een hele dag zijn, een dagdeel of soms maar een paar uur.

Ik zorg er altijd voor dat er genoeg beelden worden gemaakt, zo kan er altijd achteraf nog gewisseld worden tussen de beelden.

Editen

Als alles op beeld staat kan het editen beginnen. Eerst maak ik altijd een selectie van de beste beelden. Vervolgens edit ik, aan de hand van het storyboard, de beelden tot een complete video. 

Meestal leg ik de video dan een paar dagen weg om er vervolgens met een frisse blik nogmaals naar te kijken en de puntjes op de i te zetten.

Oplevering

Als de eerste versie van de video klaar is verstuur ik deze via WeTransfer. Afhankelijk van de afspraken is er dan nog een correctieronde waarin er feedback gegeven kan worden.

Met deze feedback maak ik de definitieve versie welke je dan krijgt opgeleverd zoals afgesproken.

"Omdat ik een door Trisanna mooi in elkaar gezet filmpje over het opengaan van de terrassen had gezien, heb ik contact gezocht met haar. In een kennismakingsgesprek heb ik verteld wat ik ongeveer voor ogen had. En daar heeft Trisanna goed naar geluisterd en weten om te zetten in een heel persoonlijk promotiefilmpje van mij en mijn hondenfotografie. Superblij mee en ook best een beetje trots op het eindresultaat! Dank je wel Trisanna!!"